Oktay Usta Tavuk Sote Akşam yemeklerinde hafif ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, Oktay Usta'nın tavuk sote tarifi tam size göre. Tavuk yemeğini sebzelerle harmanlayarak besleyici ve bir o kadar da lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Oktay Usta'nın tarif ölçüleriyle, siz de olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Şimdi Oktay Usta tavuk sote tarifine geçelim. Oktay Usta Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Oktay Usta Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı margarini tavada eritip tavuk etlerini soteleyin. Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ve tavuk etlerinin üzerine ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayın ve tavaya ekleyin. 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra, sap ve tohum kısımlarını ayırdığınız biberleri küçük küçük doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik şekilde doğrayıp tavuk soteye ilave edin. Mantarları doğrayıp yıkayın ve tavaya ekleyin. Salça, baharatlar ve yeterli miktarda tuz ekleyip karıştırın. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Domates ve tavuklar pişince Oktay Usta tavuk sote yemeğiniz hazır olacaktır. Ocaktan alın, servis tabağına çekin ve sıcak olarak servis edin. Oktay Usta tavuk sote yemeğini hafif sulu bırakırsanız daha lezzetli olur. Afiyet olsun. |