Zeytinyağlı Tavuk Sote Zeytinyağlı tavuk sote, sağlık açısından oldukça faydalı olan zeytinyağının kullanımını teşvik eden lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bu yemek, zeytinyağının en çok yakıştığı tariflerden biridir ve yanında en çok pirinç pilavı ile servis edilir. Ancak, bulgur pilavı ile de tercih edilebilir. Şimdi bu lezzetli yemeğin nasıl yapıldığını inceleyelim. Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle tavukları temizleyip yıkıyoruz. Yıkadığımız tavukları isteğe bağlı olarak julyen veya küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Malzemeleri alacak büyüklükteki tencerenin içine önce tavukları alıyoruz ve orta ateşte kendi suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Suyu çekilen tavukların üzerine zeytinyağını ekleyip tavuklar hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşen tavukların üzerine doğradığımız soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Et ve soğanın üzerine salçamızı ekleyip salçanın kokusunu alana dek kavuruyoruz. Ardından julyen doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Biberleri de kavurduktan sonra domatesleri ekliyoruz. Domatesler hafif suyunu salınca sarımsağı da ekleyip yemeğimizi pişirme işlemine devam ediyoruz. Yemeğimiz piştikten sonra baharatını, tuzunu ve dilerseniz kekiği ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz ve yemeği birkaç dakika dinlendiriyoruz. Servis tabağına alarak dilediğiniz pilav çeşidi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |