Tavuk yemeği yapmak isteyen ve yaparken hem pratik hem de çok lezzetli bir yemek arayanlar için bu tavuk göğsü sote tarifi tam size göre. Hem tavuk hem de içerisindeki malzemeler sayesinde zengin bir yemek. Bu tavuk göğsü sote tarifinin yanına bir pilav yaparak hem öğünü zenginleştirebilir hem de kolayca geçirebilirsiniz. Bazen pikniklerde tavuğu her zaman mangal tarzında ağır olduğunu düşünerek hafif bir şekilde yapmak isterseniz, siz de tavuk göğsü tarifini saçta ateş üzerinde yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Yanına pilav ve cacık ile sunabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin dileklerimizle tavuk göğsü sote tarifinin yapılışına geçelim. Tavuk Göğsü Sote İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Göğsü Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle yemeğimizin malzemelerini hazırlamakla tavuk göğsü soteye başlayabiliriz. Tavuk göğüslerimiz kalınsa inceltmeniz gerekir. Daha sonrasında ise yapabildiğiniz kadar ufak doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayın. Biberleri yıkadıktan sonra çekirdek kısımlarını çıkardıktan sonra uzunlamasına küp-küp doğrayın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra çok daha ufak olacak şekilde küp-küp yemeklik doğrayın. Şimdi bu malzemelerin sırasıyla yapım aşamasına geçebiliriz. Tencerenin içerisine sıvı yağı koyun ve orta ateşte ocağa alın. Daha sonrasında soğanları içerisine ekleyip kavurun. Ardından sivri biberleri ilave edin. Biberler biraz yumuşadıktan sonra tavuk göğsünü ekleyin. Bu şekilde biraz daha kavurun ve domatesleri içerisine ekleyin. Domateslerin suyu pişmeleri için yeterli olacaktır. Eğer domatesler yeterli miktarda sulu değilse çok az sıcak su ilavesi yapılabilir. Ardından karabiber ve tuzu göz kararı ekleyin. Kısık ateşte etlerimizi yumuşayana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak tavuk göğsü sote yemeğini kontrol edin. Yemek piştikten sonra 5 dakika kadar kapağı kapalı bir vaziyette dinlendirin. Tavuk göğsü sote yemeğini sıcak servis ediniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|