Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan beyaz et, özellikle tavuk eti, birçok pişirme yöntemi ile sofralarımızda yer bulmaktadır. Enfes bir tarif olan fırında kaşarlı tavuk sote, misafir ağırlamalarında ve özel toplantı yemeklerinde sıkça tercih edilen mükemmel bir lezzet olarak öne çıkmaktadır. Tavuk etinin lezzeti ile kaşarın muhteşem uyumunu bir araya getiren bu tarif, özellikle çocuklar tarafından da çok sevilen ve beğenilerek tüketilen bir yemek türüdür. Fırında kaşarlı tavuk sotenin lezzeti dışında yapımının da oldukça kolay olması, ev hanımlarının yemek tarifleri arasında ilk sıralarda yer almasını sağlamaktadır.

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Malzemeleri

  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırında kaşarlı tavuk sote için hazırlanan malzemeler yıkanır ve doğranır. Orta boy kuru soğan, domates, sarımsak ve yeşil sivri biberler, küp küp doğranarak bir tabak içine alınır. Daha sonra, kemiksiz tavuk göğüsleri kuşbaşı şeklinde doğranır ve ayrı bir kaba alınır.

Doğranmış soğan, domates, sarımsak ve yeşil biberler derin bir kap içinde kekik, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Bu karışımın daha lezzetli olması için yaklaşık 1 saat kadar bekletilmesi tavsiye edilir.

Daha sonra, tava içerisine yeteri kadar sıvı yağ konulur ve hazırlanan karışım ile tavuk göğüsleri eklenerek ocakta pişirilir. Tavuk göğüslerinin dağılmamasına dikkat edilmelidir. Pişirme işleminden sonra, karışım fırın tepsisine veya küçük güveç kaplarına alınır.

Önceden rendelenen kaşar peyniri ve tereyağı, eşit şekilde fırın tepsisi veya güveçlerin üzerine eklenir. Hazırlanan tepsi veya güveçler, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına konulur. Kaşar peynir ve tereyağı eriyene kadar fırında tutulması pişmesi için yeterli olacaktır.

Fırında kaşarlı tavuk sote yemeği, sıcak servis edilmek üzere hazırdır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri