Kușbașı Tavuk Sote Kușbașı Tavuk Sote, tavuk etiyle hazırlanan ve genellikle hem öğlen hem de akşam yemeklerinde tercih edilen besleyici ve lezzetli bir yemektir. Tavuk, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin maddesidir ve büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Haftada en az bir iki defa birçok evde tavuklu yemekler yapılmaktadır. Tavuk eti ile hazırlanan yemeklerin tadı oldukça lezzetlidir ve tavuk suyu ile yapılan çorba ve pilavlar da sofralarda önemli bir yer tutar. Kușbașı Tavuk Sote, pratik yapımı ve besleyici özellikleriyle sıkça tercih edilen bir yemektir. Ayrıca, içerisine farklı sebzeler eklenerek çeşitlendirilebilir ve makarna sosu olarak da kullanılabilir. Kușbașı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Kușbașı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? İlk önce kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olarak doğrayalım. Ardından domateslerin de kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim ve iyice ısıtalım. İçine doğradığımız kuru soğanı ekleyerek kavuralım. Kușbașı olarak doğranmış tavuk etlerini de ilave ettikten sonra karıştırarak kavurma işlemine devam edelim. Küçük bir kasenin içerisinde domates salçasını bir miktar su ile açalım ve ardından tencereye ilave edelim. Doğranan domatesleri de tavuk etlerinin içine katarak birkaç dakika kavuralım. Daha sonra kaynamış sıcak suyu ekleyelim, tuzunu, karabiberini ve kekiğini ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, orta dereceli ateşin üzerinde yaklaşık 20 dakika kadar kușbașı tavuk soteyi pişirelim. Kușbașı tavuk sote piştikten sonra servis tabağına alalım ve üzerine biberiye serpelim. Kușbașı tavuk soteyi sıcak olarak servis yapalım. Ekstra Bilgiler Kușbașı Tavuk Sote, içeriğine eklenen sebzelerle farklı tatlar elde edilebilir. Örneğin, biber, mantar veya kabak ilave edilerek yemek çeşitlendirilebilir. Bu yemek, yanında pilav veya makarna ile servis edilerek daha doyurucu bir hale getirilebilir. Ayrıca, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek farklı bir lezzet yakalanabilir. Afiyet olsun. |