Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Mantar Sote

Tavuk Etli Mantar Sote, günün her öğününde rahatlıkla yapılabilir ve tüketilebilir bir ana yemek olarak tanımlanabilir. Üstelik kolay ve zahmetsiz bir şekilde pratik olarak hemen hazırlanabilir. Çocuklarınız ve evdekiler bu tavuk etli mantar sote tarifine bayılacaklar. Tavuk etini sevmeyen yoktur herhalde veya çok az bir kesim sevmez, ancak artık onlar için de birçok seçenek mevcut. Tavuk etine birçok sebze ve birkaç malzeme yakışır, bunlardan biri de şüphesiz mantardır. Tavuk ve mantar bir araya gelerek besin değerlerini de katlıyorlar. Böylelikle vücudun eksik olan besin değerlerini bu şekilde kolay yoldan giderebiliriz. Mantar ve tavuk ayrılmaz birer ikilidir; yanına pilav ve bir de cacık yaparak bir öğün şeklinde tamamlamak artık çok kolay. En güzel tarafı da hem vitamin hem mineral açısından oldukça önemli ve zengin olan bu yemeğin hem gözünüzü hem de karnınızı doyurması olacaktır. Bu lezzetli, besleyici ve en önemlisi de doyurucu olan bu yemeğin tarifini sizleri daha fazla bekletmeden verelim.

Tavuk Etli Mantar Sote için Gerekli Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar kekik
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Tavuk Etli Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sonra ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları istediğiniz büyüklükte ve isteğinize göre ince dilimler halinde veya iri parçalar halinde doğrayın. Ayrı bir taraftan bir tava alıp içine zeytinyağını koyup biraz ısıtın. Daha sonra kuşbaşı doğranmış tavuk etini içine atın ve karıştırın. Tavuklar suyunu salması için yüksek ateşte pişirin. Ardından doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra üzerine mantarları ilave edin ve iyice soteleyin. Bu soteleme işlemini yaklaşık olarak 10 dakika kadar devam edin. Son olarak da doğranmış domatesleri ilave edin, biraz kaynatın ve pişmeye yakın baharatları ilave edip iyice karıştırın. Tane karabiber, tuz ve kekik ekledikten sonra domateslerin suyunu çekinceye kadar bekleyin. Eğer isterseniz içine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Domatesler suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerini alın. Biraz havalandıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tavuk Etli Mantar Sote, protein ve lif açısından zengin bir yemektir. Tavuk eti, yüksek kaliteli protein kaynağı olup kas gelişimini desteklerken, mantar da lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu tarif, özellikle dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için ideal bir seçenektir. Ayrıca, düşük kalori içeriği ile diyet yapanlar için de uygun bir yemektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri