Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu mantarlı tavuk sote, tadına doyamayacağınız, ağızlarda enfes bir tat bırakacak olan muhteşem bir yemek tarifidir. Diğer yemeklerin yanı sıra içindeki birbirinden lezzetli malzemeler ve özel beşamel sos ile oldukça farklı ve lezzet deposu bir yemek olma özelliğine sahiptir. Ayrıca yapımıyla da fazla zamanınızı almadan kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif olduğundan dolayı her zaman sofranızda bulundurmak isteyeceğiniz bir tariftir. Evinizde kolaylıkla yaparak gelecek olan misafirleriniz ve evdekiler için yapacağınız beşamel soslu mantarlı tavuk sote sofranızı hem daha lezzetli hem de daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Hem gözünüze hem de damağınıza hitap eden bu nefis yemek ile hafif ve doyurucu bir lezzet elde edebilirsiniz. İşte bu kadar lezzetli, besleyici ve doyurucu olan yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan beşamel soslu mantarlı tavuk sote yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim;

Beşamel soslu mantarlı tavuk sote için gerekli malzemeler
  • 2 adet tavuk göğsü,
  • 300 gram mantar,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 2 adet yeşil biber,
  • Yarım demet dere otu,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • Bir miktar tuz ve pul biber,
  • Bir miktar kaşar peyniri,
Beşamel sos için
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı kadar un,
  • Bir tutam tuz ve karabiber,
Beşamel soslu mantarlı tavuk sote; öncelikle kuru soğan ince doğranarak bir miktar sıvı yağ ile tencerede biraz pembeleşince, yeşil biber ince şeritler halinde dilimlenerek soğana katılarak bir süre pişirilir. Ardından domates ve biber salçası da eklenerek bir süre pişirilir ve daha sonra küp doğranan tavuk göğsü eklenerek sotelenir. Diğer taraftan mantarlar ince doğranır ve bir süre ılık su içinde bekletilerek suyu süzülür ve tavuk göğsünün içine konularak pişirilir. Sulanmaya başlayan yemeğinize son işlem olarak bir miktar tuz ve pul biber atarak lezzet katın ve bir süre kaynamaya bırakın.

Kaynayana kadar diğer taraftan yemeğin üst sosu olan beşamel sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Bir tencere içerisine süt ve un konularak sürekli şekilde karıştırılarak kısık ateşin üzerine bırakın. Bir süre sonra koyulaşan sosun içine tereyağını koyun ve eritin, ardından tuz ve karabiberi ekleyerek yaklaşık beş dakika boyunca kaynamaya bırakın. Artık son işlem olarak da tüm malzemeler birleştirilir ve hazırlanmış olan tavuklu mantarlı harç bir borcamın içerisine dökülür. Üzerine önceden hazırlanmış olan beşamel sos dökülür ve kaşar peyniri de rendelenerek üzerine serpilerek fırına konulur. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Tüm bu işlemlerden sonra artık beşamel soslu mantarlı tavuk sote yemeğiniz servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine koyduğunuz yemeğinizin üzerine ince doğranmış olan dereotu serpilerek yenilmeye başlanır. İşte son derece pratik olan avantajlı beşamel soslu mantarlı tavuk sote yemeği bu şekilde yapılmaktadır. Sizde hemen deneyerek sofralanırınız şenlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sote Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Mantarlı Tavuk Sote Kaç Kalori?

Jülyen Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6