Tavuk Göğsü Mantarlı Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Tavuk Göğsü Mantarlı Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Mantarlı Sote

Tavuk, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de en çok tüketilen yemek çeşitlerinden biridir. Günümüzde de Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Tavuk, kırmızı et kadar besleyici olup; yapımı kolay ve yemesi zevkli bir yemektir. Mantar ise yüksek protein içeriği ile insan vücuduna oldukça faydalıdır. Ancak, tükettiğimiz mantarların kültür mantarı olduğuna dikkat etmeliyiz. Kültür mantarları güvenle tüketilebilir ve sağlık açısından faydalıdır. Bu yazıda, yapımı basit ve yemesi zevkli olan Tavuk Göğsü Mantarlı Sote tarifini paylaşacağız. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Tavuk Göğsü Mantarlı Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak, yemeğimizi yapacağımız pişirme tavasını çıkarıyoruz. Tavaya 300 gram mantarı doğrayıp ekliyoruz ve mantarları 5-10 dakika boyunca kavuruyoruz. Mantarlar kavrulduktan sonra, tavuk göğsünü yıkayıp küçük küçük doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Tava içerisine sıvı yağı ekleyip mantar ve tavuğu iyice kavuruyoruz. Bu esnada, biberleri ve soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra, küçük doğranmış domatesleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekliyoruz. Son olarak, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu da ekleyip kısık ateşte iyice pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.

Ekstra Bilgiler

Bu tarif, çeşitli yan yemeklerle birlikte sunulabilir. Örneğin, pilav veya makarna ile birlikte servis yapabilirsiniz. Ayrıca, yemeğinizi daha da zenginleştirmek için içerisine farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Brokoli, havuç veya kabak gibi sebzeler, bu tarifle mükemmel uyum sağlar.

Ayrıca, bu tarifin besin değerini artırmak için tam buğday ekmeği veya kepekli pilav gibi daha sağlıklı yan ürünlerle servis yapabilirsiniz. Yemeğinizin yanında yoğurt veya bir salata da sunarak dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapmanız dileğiyle, afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Taib

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Mantarları 5-10 dakika kavurduktan sonra tam olarak ne kadar sıvı yağ eklememiz gerekiyor? Bu tarifte mantar ve tavuk dışında hangi sebzeleri kullanabilirim? Salça eklerken hangi tip salça kullanmak daha iyi olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Taib,

Mantarları kavururken ekleyeceğiniz sıvı yağ miktarı mantarların miktarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır. Ancak mantarların eşit şekilde yağlanması ve yapışmaması için bu miktarı biraz artırabilirsiniz.

Tavuk ve mantar dışında bu tarifte kullanabileceğiniz sebzeler arasında kırmızı biber, yeşil biber, soğan, sarımsak, havuç ve kabak sayılabilir. Bu sebzeler hem lezzet katacak hem de yemeğinizi daha renkli hale getirecektir.

Salça olarak domates salçası kullanmanızı tavsiye ederim. Domates salçası yemeğe daha doğal ve taze bir tat verir. Eğer acı seviyorsanız, bir miktar biber salçası da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Sote

Tavuk Sote

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saçta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Saçta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri