Saçta Tavuk Sote Saç tava içerisinde yapılan tüm et ürünleri, tencereye nazaran daha lezzetli ve daha güzel olmaktadır. Bu nedenle, birçok restoranda ve evde, et ve et ürünlerinin yemekleri hazırlanırken saç tava tercih edilir. Özellikle tavuk sotenin yapımında saç tava kullanılması, yemeğin pişme süresini ortalama on beş yirmi dakika kadar kısaltır. Ayrıca, saç tavada pişen tavuk etleri daha lezzetli olur. Saçta Tavuk Sotenin Malzemeleri
Saçta Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Saçta tavuk sote yapımına başlamak için öncelikle tavuk göğsü etinin küp-küp yani kuşbaşı olarak doğranması ve hazırlanması gerekir. Daha sonra saç tava ocak üzerine yerleştirilir ve içerisine tavuk eti atılır. Normal ateşte tavuk eti suyunu bırakıp pişene kadar karıştırılır. Tamamen suyunu çektikten sonra içerisine zeytinyağı ilave edilerek, daha önceden doğranmış kuru soğan, çarliston biber ve süs biberi eklenir. Bir iki karıştırıldıktan sonra tavanın ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Biraz kavrulduktan sonra içerisine sarımsaklar ilave edilir ve küp-küp doğranmış domatesler eklenir. En son olarak baharatlar ilave edilerek sürekli karıştırma halinde pişmesi beklenir. Bu arada tavuk soteyi susuz tercih ediyorsanız, tavanın ağzı kapatılarak domatesin suyunu çekmesi beklenir. Artık saçta tavuk sote hazır ve servis edilebilir. Afiyet olsun. |