Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote

Tavuk seven kişilerin vazgeçilmezi olan tavuk sotenin farklı tarifleri bulunmaktadır. Bu tarifler arasında en çok tercih edilenlerden biri de kaşarlı tavuk sotedir. Kaşarlı tavuk sotenin yapılışı oldukça pratiktir ve lezzetiyle de sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca, kaşarlı tavuk sotenin sunumu da en az lezzeti kadar dikkat çekicidir.

Kaşarlı Tavuk Sote Malzemeleri

  • 1 adet orta boy tavuk göğsü
  • 2-3 adet orta boy yeşil biber
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1-1,5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü yıkayın ve doğrama tahtasında küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri, kapya biberi ve domatesi de aynı şekilde küçük küpler halinde doğrayın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayın. Tüm doğrama işlemleri tamamlandıktan sonra tavayı ocağa koyun ve ısıtın.

Isınmış tavaya sıvı yağı ekleyin ve ardından doğradığınız tavukları tavaya koyun. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tavuklar suyunu çektikten sonra doğradığınız yeşil biberleri, kapya biberi ve soğanı sırasıyla tavaya ekleyin ve karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra domates salçasını ekleyin ve malzemelerle iyice karıştırın.

Salça tamamen karıştıktan sonra doğradığınız domatesleri ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Karışımın üzerine su, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tavuk soteyi bir fırın kabına alın.

Fırın kabına aldığınız tavuk sotenin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tavuk soteyi kaşar peyniri eriyip kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirme süresi tamamlandıktan sonra kaşarlı tavuk soteyi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Cerit

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kaşarlı tavuk sote yaparken tavuğun suyunu salıp çekmesini beklemek gerçekten sabır gerektiriyor mu? Tavuk bu esnada kuru mu oluyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Cerit,

Kaşarlı tavuk sote yaparken tavuğun suyunu salıp çekmesini beklemek biraz zaman alabilir, bu doğru. Ancak bu süreç tavuğun daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Eğer tavuğu düşük ateşte pişirirsen ve ara sıra karıştırırsan, tavuğun kuru olmasını engelleyebilirsin. Ayrıca, soteye ekleyeceğin sebzeler ve kaşar peyniri de yemeğin nemli kalmasına yardımcı olacaktır. Sabırlı olmanı tavsiye ederim, sonuç gerçekten lezzetli olacaktır! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri