Soya soslu mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği arayanlar için soya soslu mantarlı tavuk sote, hem doyurucu hem de farklı tatlar denemek isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor. Asya mutfağından esinlenen bu tarif, günlük malzemelerle kolayca hazırlanabilen bir lezzet şöleni vaat ediyor.

24 Kasım 2025

Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 250 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı garnitür: yeşil soğan veya susam

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Yapılışı:

1. Adım: Tavukları Marine Edin

Kuşbaşı doğranmış tavukları bir kaseye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı soya sosu, toz zencefil, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. En az 15 dakika bu şekilde marine olması için bekletin.

2. Adım: Soğan ve Sarımsağı Soteleyin

Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.

3. Adım: Tavukları Ekleyin

Marine edilmiş tavukları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte her yeri renk alana kadar soteleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin.

4. Adım: Mantarları Ekleyin

Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin. Mantarlar yumuşayıp suyunu salana kadar orta ateşte pişirin.

5. Adım: Sosu Hazırlayın

Ayrı bir kasede kalan 1 yemek kaşığı soya sosu, zeytinyağı ve isteğe bağlı balı karıştırın. Bu karışımı tavaya ekleyin.

6. Adım: Sıcak Su Ekleyip Pişirin

Yarım su bardağı sıcak suyu tavaya ekleyip kısık ateşte 5-7 dakika daha pişirin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.

7. Adım: Servis Edin

Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın. Üzerine ince kıyılmış yeşil soğan veya kavrulmuş susam serperek süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Tavukları marine etmek daha lezzetli olmasını sağlar
  • Mantarları çok uzun süre pişirmeyin, diriliklerini kaybetmesinler
  • Bal eklemek sosun tatlımsı bir lezzet almasını sağlar
  • Dilerseniz sebze suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;