Mutfakta milföyde mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Milföy hamurunun çıtır dokusuyla tavuk ve mantarın lezzetli uyumunu birleştiren bu pratik tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Marine edilmiş tavukların kremalı mantar sosuyla buluşması ve altın rengi alana kadar fırınlanmasıyla ortaya çıkan nefis lezzet, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Milföyde Mantarlı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet milföy hamuru
  • 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 200 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)

Hazırlık:


  • Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 15 dakika bekletin.
  • Tavukları tuz, karabiber ve kekikle marine edin.

Yapılışı:

  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavukları ilave edip renk alana kadar pişirin.
  • Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Milföy hamurlarını açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Hazırladığınız harçtan ortalarına paylaştırın.
  • Kenarlarını katlayarak kapatın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Milföy hamurunun çok yumuşamaması için hızlı çalışın
  • Tavukları fazla pişirmemeye dikkat edin
  • İsteğe bağlı olarak iç harca kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;