Mantarlı kaşarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan bu tarif, tavuğun yumuşak dokusu ile mantarın eşsiz aromasını bir araya getiriyor. Üzerine eriyen kaşar peyniriyle zenginleşen yemek, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kapta tuz, karabiberle marine edin.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavukları tavaya ekleyip yüksek ateşte her yüzü renk alana kadar soteleyin.
  • Mantarları ve kırmızı biberi ekleyip 5-7 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve kapağını kapatıp peynirler eriyene kadar 3-4 dakika daha pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın, yanına pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre pişirmeyin, aksi halde sertleşebilir.
  • Mantarların suyunu çekmemesi için yüksek ateşte soteleyin.
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella veya cheddar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için tavukları marine ederken bir yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;