Güveçte püreli tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Güveçte pişirilen tavuk sote, kremsi patates püresiyle buluşuyor. Taze sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilen bu nefis yemek, hem göze hem damağa hitap eden bir sunum vaat ediyor.

24 Kasım 2025

Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Maydanoz (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın
  • Tavukları kuşbaşı şeklinde kesin

Yapılışı:

  • Güveç kabında zeytinyağını ısıtın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Tavukları ilave edip rengi dönene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Doğranmış patates ve havucu ekleyin
  • Baharatları ve sıcak suyu ilave edip karıştırın
  • Kapağını kapatıp 25-30 dakika pişirin
  • Ayrı bir tencerede patates püresi hazırlayın
  • Pişen tavuk soteyi pürenin üzerine dökün
  • Maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok uzun süre kavurmayın, kuruyabilir
  • Sebzeler eşit boyutta doğranmalı
  • Güveç kapağı sık açılmamalı
  • Püreyi krema kıvamında hazırlayabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Sıcak servis yapılması tavsiye edilir
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilebilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;