Tavuk soteli krep sarma nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli bir ana yemek alternatifi arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Tavuk soteli krep sarma. İncecik kreplerin içine sarılan tavuklu harç, kremalı ve peynirli sosla buluşarak fırında mükemmel bir lezzete dönüşüyor. Hem görsel olarak iştah açıcı hem de besleyici bu yemek, davet sofralarınıza da renk katacak.

24 Kasım 2025

Tavuk Soteli Krep Sarma Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Krep için: 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 3 yumurta, 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için: 400 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), 1 büyük soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 kutu krema (200 ml), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 demet maydanoz
  • Üzeri için: 1 kutu krema, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Krep Hazırlığı:


  • Derin bir kasede un, yumurta, süt, su, tuz ve sıvı yağı iyice çırpın
  • Kıvamı pürüzsüz olana kadar mikserle karıştırın
  • Teflon tavayı orta ateşte ısıtın
  • Kepçeyle bir miktar hamur döküp tavayı çevirerek yayın
  • Her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirin
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
  • Krepleri soğumaya bırakın

İç Harç Hazırlığı:

  • Tavukları küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince yemeklik doğrayın
  • Tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Krema, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın

Sarma İşlemi:

  • Krepleri tezgaha serin
  • Her krebin ortasına 2 yemek kaşığı iç harç koyun
  • Kenarlarını içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Tüm krepleri aynı şekilde sarın

Pişirme:

  • Fırın kabına krepleri dizin
  • Üzerine kremayı gezdirin
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpin
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun dinlenmesi için 15 dakika bekletebilirsiniz
  • İç harcı soğuduktan sonra kreplere koyarsanız daha kolay sarılır
  • Krepleri çok ince açmak daha lezzetli olmasını sağlar
  • Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirirseniz daha kolay kesilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;