Tavuk sote için lezzetli sos nasıl hazırlanır?
Tavuk soteyi unutulmaz kılacak, ev yapımı bir sosun sırlarını keşfedin. Doğru malzeme kombinasyonu ve pişirme teknikleriyle hazırlanan bu sos, yemeğinize restoran lezzeti katacak. İşte her aşaması lezzet dolu bir sos hazırlama yolculuğu...
Tavuk Sote İçin Lezzetli Sos Hazırlama Rehberi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 orta boy domates (rendelenmiş veya küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 1 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, lezzet için)
Hazırlık Aşamaları:
- Tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurun
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
- Baharatları (kırmızı biber, kekik, karabiber) ekleyip karıştırın
- Sıcak su veya tavuk suyunu yavaşça ekleyin
- Kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın
- Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın
Püf Noktaları:
- Salçayı iyice kavurmak sosun rengini ve lezzetini güzelleştirir
- Domatesleri rendeleyerek kullanmak sosun kıvamını daha pürüzsüz yapar
- Baharatları son aşamada eklemek aromalarının kaybolmasını önler
- Sosu pişirdiğiniz tavuk sotelerin üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz
Çeşitlendirme Önerileri:
- Krema ekleyerek daha kremalı bir sos elde edebilirsiniz
- Bir çay kaşığı hardal ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz
- Taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz
|