Patates yatağında kaşarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Patates yatağında kaşarlı tavuk sote. Hem görsel olarak iştah açıcı hem de besleyici değeri yüksek bu yemek, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Patates Yatağında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:

  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun
  • Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın
  • Tuzlu suda 10 dakika haşlayın (fazla pişirmeyin)
  • Süzüp bir kenara alın

2. Tavuk Sotenin Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın
  • Bir kasede tavukları tuz, karabiber ve kekikle marine edin
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırın
  • İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Küp doğranmış biberleri ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Marine edilmiş tavukları ekleyip renk alana kadar pişirin

3. Birleştirme ve Pişirme:

  • Fırın kabına haşlanmış patates dilimlerini düzgün şekilde yerleştirin
  • Üzerine hazırladığınız tavuk soteyi yayın
  • 1 çay bardağı sıcak suyu gezdirin
  • En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
  • Kaşar peyniri altın rengi alana kadar pişmeye devam edin

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok ince dilimlerseniz daha çabuk pişer
  • Tavukları fazla pişirmemeye dikkat edin, kuruyabilir
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella da kullanabilirsiniz
  • Dilerseniz üzerine taze kekik serperek servis yapabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Yeşil salata ile mükemmel bir uyum sağlar

Besin Değerleri (yaklaşık):

  • Porsiyon: 4 kişilik
  • Hazırlama süresi: 20 dakika
  • Pişirme süresi: 25 dakika
  • Kalori: 380 kcal/porsiyon

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;