Milföylü tavuk sote nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Milföy hamurunun çıtır dokusuyla tavuk soteyi buluşturan bu pratik tarif, hem görsel şölen hem de lezzet şöleni vaat ediyor. Günlük koşuşturma içinde hazırlanabilecek nefis bir ana yemek alternatifi sunan bu tarif, özel günlerin sofralarını da süslemeye aday.

24 Kasım 2025

Milföylü Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet milföy hamuru
  • 400 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Tavuk Sote Hazırlığı:

  • Soğanı ince doğrayın, yeşil biberleri jülyen şeklinde kesin.
  • Domatesleri küp küp doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
  • Tavayı ısıtın, sıvı yağı ekleyin.
  • Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Tavuk küplerini ilave edip rengi dönene kadar pişirin.
  • Yeşil biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Domates salçasını ilave edip kavurun.
  • Doğranmış domatesleri, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyin.
  • Yarım su bardağı suyu ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Milföy İşlemi:

  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin.
  • Milföy hamurlarını açın ve dikdörtgen şeklinde kesin.
  • Her milföy parçasının ortasına soğuyan tavuk sote harçtan koyun.
  • Kenarlarını katlayarak kapatın ve çatal ile kenarlarından bastırarak sıkıca kapatın.

3. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Milföylü tavuk soteleri fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

4. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın, yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Tavuk sote harcı tamamen soğumadan milföy hamuruna koymayın, aksi halde hamur eriyebilir.
  • Milföy hamurunun oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin, böylece kolay açılır.
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin, milföyler hızlı pişer, yanmamasına dikkat edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;