Milföyde Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- 400 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kekik (damak zevkinize göre)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Tavuk Sote Hazırlığı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberleri küp şeklinde kesin. Sarımsakları ezin veya ince dilimleyin.
- Tavayı orta ateşte ısıtın, sıvı yağı ekleyin. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Biberleri ve sarımsağı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Salçaları ekleyip karıştırın, baharatları ve tuzu katıp 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2. Milföy Hamuru İşlemi:
- Milföy hamurunu oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin.
- Hamuru açın ve istediğiniz şekilde kesin (kare, daire veya üçgen).
- Soğuyan tavuk sote karışımını hamurun ortasına koyun, kenarlarından katlayarak kapatın.
3. Pişirme:
- Fırını 180°C'de önceden ısıtın.
- Hazırladığınız milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu veya susam serpin.
- Fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
4. Servis:
- Sıcak veya ılık olarak servis yapın, yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.
Not: Tavuk sote karışımını önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilir, milföy hamuru ile hızlıca birleştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak içine rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz.
|