Mantarlarla tavuk sote güveçte nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için ideal olan mantarlı tavuk sote, güveçte pişirildiğinde ayrı bir lezzet kazanıyor. Doğru malzeme kombinasyonu ve pişirme tekniğiyle hazırlanan bu yemek, hem görsel hem de damak zevkine hitap eden bir şölene dönüşüyor.
Mantarlı Tavuk Sote Güveçte Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 300 gram mantar (dilimlenmiş)
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
Hazırlık Aşamaları:
- Tavukları kuşbaşı doğrayın, mantarları ince dilimleyin
- Soğanları yemeklik, sarımsakları ince kıyın
- Biberleri jülyen, domatesleri küp küp doğrayın
- Maydanozu ince kıyın
Pişirme Yöntemi:
- Güveç kabını ateşe dayanıklı hale getirin
- Zeytinyağını güveçte kızdırın
- Soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin
- Tavukları ekleyip rengi dönene kadar kavurun
- Salçayı ilave edip 2 dakika kavurun
- Mantarları ve biberleri ekleyip karıştırın
- Domatesleri ve baharatları ilave edin
- Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
- Maydanozu en son ekleyip karıştırın
Püf Noktaları:
- Tavukları çok küçük doğramayın
- Mantarları çok ince dilimlemeyin
- Güveç kapağı kapalı pişirin
- Son 5 dakika kapağı açıp suyunu çektirin
- Sıcak servis yapın
Servis Önerisi:
- Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
- Yanında yoğurt ile sunabilirsiniz
- Sıcak ekmekle mükemmel gider
|