40 kişilik tavuk sote tarifi nasıl hazırlanır?
Kalabalık sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tavuk sote, özenle hazırlandığında her damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. Büyük gruplar için ideal olan bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
40 Kişilik Tavuk Sote Tarifi ve Hazırlanışı
Malzeme Listesi
- 5 kg tavuk göğüs eti (kuşbaşı doğranmış)
- 1 kg soğan (iri doğranmış)
- 1 kg domates (küp doğranmış)
- 750 gr yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 500 gr mantar (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon (damak zevkine göre)
- 1 demet maydanoz (doğranmış)
- 2 su bardağı sıcak su
Hazırlanış Aşamaları
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
- Salçaları ilave edip 2-3 dakika kavurun
- Doğranmış domates, biber ve mantarları ekleyip karıştırın
- Baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın
- Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
- Orta ateşte tavuklar ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın
- 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları
- Tavuk etlerini marine etmek için 1 saat önceden baharatlarla karıştırabilirsiniz
- Sebzeleri çok küçük doğramamaya dikkat edin, yoksa dağılabilirler
- Pişirme süresince ara sıra karıştırarak yapışmayı önleyin
- Daha lezzetli olması için 1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz
- Servis sırasında pilav veya makarna ile sunabilirsiniz
Servis Önerisi
- Pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz
- Yanında cacık veya yoğurt ile sunabilirsiniz
- Taze yeşil salata ile tamamlayabilirsiniz
|