Toprak kapta nasıl tavuk sote yapılır?

Geleneksel toprak kapta hazırlanan bu tavuk sote, hem pratik hem de lezzet dolu bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Doğal malzemelerle hazırlanan tarif, toprak kabın eşsiz aromasıyla birleşerek ev yemeklerinin samimi lezzetini hatırlatıyor.

24 Kasım 2025

Toprak Kapta Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Soğanları yemeklik doğrayın
  • Biberleri ince şeritler halinde kesin
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Sarımsakları ince dilimleyin

Pişirme Yöntemi:

  • Toprak kabı orta ateşte ısıtın
  • Zeytinyağını ekleyin ve ısının
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Tavukları ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun
  • Yeşil biberleri ekleyip karıştırın
  • Doğranmış domatesleri ilave edin
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
  • Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Toprak kap kullanmak yemeğin lezzetini artırır
  • Tavukları çok fazla karıştırmamak önemli
  • Kapağı sık sık açmamak buharda pişmesini sağlar
  • Domatesler sulu ise daha az su ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Pilav veya makarna ile iyi gider
  • Üzerine maydanoz serpebilirsiniz
  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;