Toprak güveçte tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir toprak güveç tarifiyle sofralarınıza şenlik katın. Tavuğun yumuşacık dokusu, taze sebzelerin aroması ve toprak güvecin eşsiz pişirme tekniğiyle hazırlanan bu sote, hem göze hem damağa hitap ediyor.

24 Kasım 2025

Toprak Güveçte Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 demet maydanoz

Yapılışı:


  • Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Soğanları yemeklik, biberleri jülyen doğrayın
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın
  • Toprak güvece zeytinyağını alın
  • Önce soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
  • Tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Biber ve sarımsakları ekleyip karıştırın
  • Domatesleri ilave edin
  • Tuz ve baharatları ekleyin
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
  • Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin

Püf Noktaları:

  • Toprak güveç önceden ıslatılırsa çatlamaz
  • Tavukları çok uzun süre kavurmayın
  • Kapağı sık açmayın ki buhar kaçmasın
  • Pişme süresi güvecin kalınlığına göre değişebilir
  • Servis sırasında güveçle birlikte getirin

Servis Önerisi:

  • Pilav veya bulgur pilavı ile servis yapın
  • Yanında cacık veya yeşil salata iyi gider
  • Sıcak servis yapmaya özen gösterin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;