Tavuk sote yoğurtlu sos nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için tavuk sote yoğurtlu sos tarifi, hem besleyici hem de ferahlatıcı bir seçenek sunuyor. Tavuğun yumuşacık dokusu ile yoğurtlu sosun hafifliğinin mükemmel uyumu, sofralarınızı şenlendirecek.

24 Kasım 2025

Tavuk Sote Yoğurtlu Sos Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yoğurtlu Sos İçin:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (rende veya ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı nane

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve baharatlarla (tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik) marine edin.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış biberleri ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
  • Marine edilmiş tavukları tavaya ekleyin ve her tarafı renk alana kadar pişirin.
  • Tavuklar pişerken ayrı bir kasede yoğurtlu sos malzemelerini karıştırın.
  • Tavuk soteyi ocaktan aldıktan sonra üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin.
  • Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Tavukları marine etmek için en az 15 dakika bekletin, daha lezzetli olur.
  • Yoğurtlu sosu tavuk soteye çok sıcakken eklemeyin, yoğurt kesilebilir.
  • İsteğe bağlı olarak sosun içine dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;