Tavuk Sote ile Pilav ve Salata Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
- Marul, domates, salatalık, limon (salata için)
Tavuk Sote Yapılışı:
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp tuz ve baharatlarla marine edin
- Sıvı yağı tencereye alıp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
- Doğranmış biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- Doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Gerekirse 1 su bardağı sıcak su ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin
Pilav Yapılışı:
- Pirinci bol suda yıkayıp süzün
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pirinçleri 3-4 dakika kavurun
- 4 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyip kaynatın
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
- Ocaktan alıp 10 dakika demlenmeye bırakın
Salata Yapılışı:
- Marulu iri parçalar halinde doğrayın
- Domates ve salatalığı dilimleyin
- Tüm malzemeleri karıştırın
- Limon, zeytinyağı ve tuz ile sosunu hazırlayın
- Servis öncesinde salatayı soslayın
Servis Önerisi:
- Pilavı servis tabağına alın
- Üzerine tavuk soteyi ekleyin
- Yanına taze salatayı koyun
- İsteğe bağlı yoğurt veya cacık ile servis edin
Püf Noktaları:
- Tavukları çok uzun süre pişirmeyin, kuruyabilir
- Pilavı pişirirken tencerenin kapağını açmayın
- Salatayı servisten hemen önce soslayın böylece sulanmaz
|