Sütlü tavuk sote nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Sütle marine edilmiş yumuşacık tavukların, taze sebzelerle buluştuğu nefis bir sote tarifi. Pratik hazırlanışı ve lezzetli sonucuyla günlük öğünleriniz için ideal bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Sütlü Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:


  • Tavukları kuşbaşı doğrayın ve bir kaseye alın.
  • Üzerine sütü ekleyip, tavukların sütle marine olması için 15-20 dakika bekletin.
  • Bu sırada soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin, biberleri jülyen doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Marine edilmiş tavukları süzerek tavaya alın ve yüksek ateşte renk alana kadar kavurun.
  • Tavukların üzerine doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak ve biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
  • Kalan sütü tavukların üzerine ekleyip, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  • Sos kıvam alınca ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Tavukları sütte marine etmek daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Yüksek ateşte hızlı kavurma işlemi tavukların suyunu bırakmasını engeller.
  • İsteğe bağlı olarak krema veya yoğurt da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;