Sarılıklı tavuk sote nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Zerdeçalın altın rengiyle sunulan bu nefis tavuk sotesi, hem görsel şölen hem de sağlıklı bir akşam yemeği vaat ediyor. Tavuk göğsünün hafif dokusu, renkli sebzelerle buluşarak hem doyurucu hem de vitamin deposu bir lezzete dönüşüyor. Pratik hazırlanışı ve püf noktalarıyla günlük koşturmaca içinde bile kolayca sofraları süsleyebilecek bir tarif.
Sarılıklı Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın, tuz ve karabiberle marine edin.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Tavukları tavaya ekleyip her yüzü renk alana kadar soteleyin.
- Kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip 3-4 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Toz zerdeçal ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Küp doğranmış domatesleri tavaya ekleyip 2 dakika daha pişirin.
- Sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tavukları çok uzun süre pişirmemeye dikkat edin, aksi halde kuruyabilir.
- Zerdeçalı yüksek ateşte yakmamak için domateslerle birlikte ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı kimyon ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|