Fırında güveçte tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için, güveçte hazırlanan tavuk sote tarifi hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap ediyor. Taze malzemelerle hazırlanan bu yemek, fırında mükemmel kıvamda pişerek sofralara şık bir alternatif sunuyor.

24 Kasım 2025

Fırında Güveçte Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlık Aşaması:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Soğanları yemeklik doğrayın
  • Biberleri jülyen doğrayın
  • Domatesleri küp küp doğrayın
  • Sarımsakları ince ince dilimleyin

Yapılışı:

  • Güveç kabına zeytinyağını alın
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Tavukları ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun
  • Biberleri ve sarımsakları ekleyip karıştırın
  • Domatesleri ve tüm baharatları ekleyin
  • Sıcak suyu ekleyip karıştırın
  • Güveç kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 45 dakika pişirin
  • Son 10 dakika kapağını açarak üzerinin kızarmasını sağlayın

Püf Noktaları:

  • Tavukları marine etmek lezzetini artırır
  • Güveç kabı ısıya dayanıklı olmalı
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin
  • İsteğe bağlı olarak patates veya mantar ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz serperek servis edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
;